
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
POMIDOR ROMANELLA F1 500 NAS ST


1767.00
Czas realizacji zamówienia do | 7 dni |
Cena przesyłki | 19 |
Masa: 100-120 g
Odporności:
HR: Ff 1-5/ Fol 1-2 / V/ ToMV 0-2 / TMV:0
Segment: uprawy szklarniowe, cykl przedłużony.
Owoc:
- śliwkokształtny, o masie 100-120 g, czerwony, błyszczący,
- twardy i trwały,
- jednolity kształt i wielkość przez cały sezon,
- przeznaczony do zbioru na pojedyncze owoce.
Roślina:
- zbalansowany wzrost roślin,
- bardzo dobre wiązanie owoców,
- wysoki plon handlowy,
- duża wytrzymałość na suchą zgniliznę wierzchołkową.
- ToMV (Tomato mosaic tobamovirus) – Mozaika pomidora
- TSWV (Tomato spotted wilt tospovirus) - Brązowa plamistość liści pomidora
- Fol: 0,1,2 (Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici rasy 0,1,2) – Fuzarioza pomidora
- For (Fusarium oxysporum f.sp. radicis–lycopersici) – Fuzaryjna zgorzel szyjki i podstawy łodygi
- Ff: A,B,C,D,E (Fulvia fulva ex. Cladosporium fulvum rasy A,B,C,D,E) – Brunatna plamistość liści pomidora
- On (Oidium neolycopersici) – Mączniak prawdziwy
- Pi (Phytophthora infestans) – Zaraza ziemniaka
- Pl (Pyrenochaeta lycopersici) – Korkowatość korzeni
- Va,Vd (Verticilium spp.) – Werticilioza pomidora
- Sbl (Semphylium botryosum f.sp. lycopersici) – Septorioza pomidora
- Ss (Stemphylium solani) – Srebrzystość liści
- Ma*, Mi*, Mj* (Meloidogyne spp.) – Nicienie
(*) Stopień odporności warunkowanej tym genem może być obniżony lub całkowicie zniwelowany przy temperaturze równej lub wyższej od 28°C, szczególnie w glebach bardzo silnie zainfekowanych nicieniami.
- HR - wysoki poziom odporności ; IR - średni poziom odporności
- Producenci