-
POMIDOR SZKLARNIOWY FIZUMA F1 1 TYS ST


Czas realizacji zamówienia do | 7 dni |
Cena przesyłki | 0 |
Masa: 160-180 g
Odporności:
HR: ToMV/Ff:1-5/Va/Vd/Fol:0,1/For
IR: On
Cechy ogólne:
- odmiana polecana do uprawy w szklarni na cykl przedłużony
- dobra wczesność
- regularne wiązanie owoców
- wysoki plon całkowity
- wyrównanie przez cały sezon
Owoce:
- średnia masa 160-180 g
- gładkie, okrągłe, lekko spłaszczone,
- wybarwiają się równomiernie na błyszczący, czerwony kolor
- owoce twarde, trwałe, doskonałe do transportu
- znakomita jakość skórki
Rośliny:
- rośliny o dobrej sile wzrostu i półotwartym pokroju
- łatwe do pielęgnacji
ToMV (Tomato mosaic tobamovirus) – Mozaika pomidora
TSWV (Tomato spotted wilt tospovirus) - Brązowa plamistość liści pomidora
Fol: 0,1,2 (Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici rasy 0,1,2) – Fuzarioza pomidora
For (Fusarium oxysporum f.sp. radicis–lycopersici) – Fuzaryjna zgorzel szyjki i podstawy łodygi
Ff: A,B,C,D,E (Fulvia fulva ex. Cladosporium fulvum rasy A,B,C,D,E) – Brunatna plamistość liści pomidora
On (Oidium neolycopersici) – Mączniak prawdziwy
Pi (Phytophthora infestans) – Zaraza ziemniaka
Pl (Pyrenochaeta lycopersici) – Korkowatość korzeni
Va,Vd (Verticilium spp.) – Werticilioza pomidora
Sbl (Semphylium botryosum f.sp. lycopersici) – Septorioza pomidora
Ss (Stemphylium solani) – Srebrzystość liści
Ma*, Mi*, Mj* (Meloidogyne spp.) – Nicienie
(*) Stopień odporności warunkowanej tym genem może być obniżony lub całkowicie zniwelowany przy temperaturze równej lub wyższej od 28°C, szczególnie w glebach bardzo silnie zainfekowanych nicieniami.
HR - wysoki poziom odporności ; IR - średni poziom odporności