• ZUMBA PLANT 1KG

Symbol: 0000020106
220.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 19
Przedpłata przelewem 19
Kurier 23

Zumba Plant

preparat biologiczny zawierający szczepy antagonistycznych mikroorganizmów (Bacillus spp.,
Trichoderma spp.), grzybów mikoryzowych (Glomus spp.) oraz materię organiczną. Posiada
unikalny mechanizm działania AKIO*, zwiększający odporność roślin na wiele chorobotwórczych
drobnoustrojów, w tym na rasy odporne grzybów patogennych. Poprawia ogólną zdrowotność
roślin poprzez zwiększenie ich naturalnej zdolności do zwalczania infekcji oraz podniesienie
odporności na choroby (efekt szczepionki)

SKŁAD:
Materia organiczna 8% (w/w)
Mikoryza (Endomikoryza Glomus spp.) 4% (w/w)
Ryzobakteria (Bacillus spp.) 1 x 109 CFU/g
Trichoderma spp. 1 x 103 CFU/g

Zumba Plant preparat biologiczny zwiększa odporność roślin: 

  • na szarą pleśń, antraknozę, skórzastą zgniliznę owoców truskawki i zgniliznę twardzikową
  • Podnosi jakość i zdolność przechowalniczą owoców i warzyw
  • Wydłuża trwałość po zbiorczą owoców i warzyw
  • Zmniejsza pozostałości ŚOR

Poprawia ukorzenienie i stan odżywienia roślin poprzez:

• zwiększenie pobierania składników pokarmowych
• produkcję substancji stymulujących tj. hormonów, witamin, enzymów
• redukcję i dezaktywację związków toksycznych lub hamujących rozwój systemu korzeniowego

Jabłoń: 

1-1,5 kg/ha 4 tygodnie przed zbiorem w celu ograniczenia pozostałości ŚOR. 2 tygodnie przed zbiorem i/lub
3 dni przed zbiorem w celu zwiększenia zdolności przechowalniczej.

Stosować dolistnie.

Malina, borówka wysoka, truskawka: 

1-1,5 kg/ha Aplikacje rozpocząć przed kwitnieniem. Rośliny opryskiwać kilkukrotnie biorąc pod uwagę
przebieg warunków pogodowych i cykl uprawy.

Aplikacje powtarzać w warunkach sprzyjających wystąpieniu chorób grzybowych.  Stosować w programie integrowanym, razem lub przemiennie ze środkami chemicznymi.

Stosować pomiędzy i tuż przed zbiorami.

Stosować dolistnie.

Nowe nasadzenia roślin sadowniczych:
100 g/100 l wody Przed wysadzeniem korzenie moczyć w przygotowanym roztworze przez 30 minut. Stosować do korzeniowo.

Warzywa polowe:  

200 g/1000 m² Pierwszą aplikację wykonać bezpośrednio przed siewem lub sadzeniem, kolejne powtarzać co 2 tygodnie do momentu optymalnego rozwoju systemu korzeniowego. Stosować doglebowo.

Warzywa polowe: 

1-1,5 kg/ha Aplikacje rozpocząć przed kwitnieniem lub od formowania części użytkowej rośliny. Opryskiwać kilkukrotnie biorąc pod uwagę przebieg warunków pogodowych i cykl uprawy. Aplikacje powtarzać w warunkach sprzyjających wystąpieniu chorób grzybowych. 

Stosować w programie integrowanym, razem lub przemiennie ze środkami chemicznymi. Stosować pomiędzy i tuż przed zbiorami.

Stosować dolistnie.

Przygotowanie rozsady: 

100 g/100 l wody

Glebę przygotowaną do rozsady równomiernie podlać gotowym roztworem, powtarzać po wschodach roślin, co 2 tygodnie.

Uprawy w pojemnikach: 

100 g/100 l wody

Glebę przygotowaną do przesadzania roślin (doniczkowanie, sadzonkowanie) równomiernie podlać gotowym roztworem, powtarzać co 2 tygodnie do momentu ukorzenienia.

Uprawy hydroponiczne i bezglebowe: 

50 g/100 l rozcieńczonej pożywki.

Stosować w dwutygodniowych interwałach przez cały okres rozwoju roślin dodając do fertygacji.

Powtarzać aplikacje w warunkach sprzyjających wystąpieniu chorób grzybowych.